Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon

Eerlijke schoonheid

Terwijl de regen op de ramen slaat in het gure begin van de meimaand, typ ik er fanatiek op los. Want ben ik niet aan het werk in de salon, in de weer met mijn gezin, of aan het sporten, dan schrijf ik teksten voor mijn vernieuwde website. Tijdens deze schrijfsessies komt er van alles boven. Niet alleen over mijn werk in Elina’s Salon. Maar ook over de filosofie achter dat werk, dat waar ik voor wil staan en gaan.

Ik roep altijd: ‘Natuurlijke schoonheid van binnen en van buiten.’ En daar blijf ik achter staan, want de natuurlijke basis van onze producten en aanpak is leidend. Maar tijdens het maken van alle nieuwe teksten, draaide mijn brein overuren over de diepere laag achter wat we doen. Toen vroeg een van mijn cliënten zich af of we niet wat meer kunnen doen aan onze ecologische voetstap, terwijl we toch werken aan onze schoonheid en verzorging. “Kunnen leveranciers niet overstappen op simpele  verpakkingen? En dan meteen ook maar terug naar de tijd van de navullingen?”, verzuchtte ze. We hadden er een mooi gesprek over, daar kom ik nog op terug.

Daarna ging me een licht op en kwamen eindelijk alle gedachtestromen bij elkaar. Als we het hebben over pure, zuivere schoonheidsbehandelingen, hebben we het over eerlijkheid. Ik geef eerlijke adviezen, gebruik eerlijke producten en cliënten ervaren eerlijke resultaten. In mijn salon geen toevoegingen als fillers, botox, of wat dan ook.

Eerlijke schoonheid………

Ik laat de woorden keer op keer door mijn hoofd gaan en spreek ze uit. Ik voel gewoon dat ze precies weergeven hoe ik voel dat ik in mijn salon sta. Een nieuwe slogan wordt geboren.

De milieubewuste cliënte kon ik geruststellen, waarna ze ontspannen kon wegzakken in de behandelstoel. Want zeker zijn er schoonheidsmerken die hygiënisch en zorgvuldig werken met navulcrèmes, –lotion en -van alles. De eisen aan producten zijn zo hoog, dat je je hierbij geen zorgen hoeft te maken over hygiëne en huidveiligheid. Al vaker versoberen verpakkingen en zijn recyclebaar.

Daarnaast is er ook een andere milieuvriendelijke, besparende trend gaande. Namelijk die van de verzorgingslijnen die steeds minder of geen overbodige stoffen in hun producten stoppen. Die meer en meer sterker geconcentreerde werkzame ingrediënten toepassen. Daardoor gebruiken we minder van een product en hebben toch optimale resultaten. En dat zie ik ook opkomen bij de geavanceerde make-up merken. Zelf ben ik dan ook blij met onze merken als Cosmedix en Piura. Een werkelijke bezuiniging op hoeveelheden dus, daar waar we vroeger de lotions en crèmes rijkelijk lieten vloeien.

Wel weer extra werk aan de winkel door deze persoonlijke openbaring. Want hoewel Natuurlijk mooi nog steeds geldt voor onze behandelingen, aanpak en producten, ga je vanuit Elina’s Salon steeds vaker horen over Eerlijk mooi.

Wordt vervolgd!

Permalink - Categories: Huidverzorging, Make-up, Lifestyle, Gezichtsverzorging, Verzorging, Huidverbetering, Trends - Tags: NoWaste, Zuinig, Milieu

« Huidvrijheid - Eerlijke schoonheid »

-