Nieuwe uitdagingen

Ik kan daar zo vrolijk van worden, nieuwe technieken uitproberen. Het is dan ook fijn als mijn cliënten daarvoor  open staan. Een van hen was meteen nieuwsgierig toen ze naar de salon kwam voor haar afspraak. “Wat zijn die kleurige doorzichtige dopjes, die je op tafel hebt staan?”, vroeg ze. Graag legde ik haar alles uit over de laatste nieuwigheid bij Elina’s: cupping.

Een demonstratie volgde. Door een siliconen tuitje te plaatsen op haar huid en daarin te knijpen, ontstond een vacuüm. Hierdoor werd  een stukje huid omhoog getrokken, wat best een grappig gezicht was. Door daarna met een langzame beweging over haar huid te gaan, voelde ze hoe goed deze massage werkt.

Het effect van cupping is een massage die effectief inwerkt op het bindweefsel, want de kracht van het vacuüm doet de doorbloeding toenemen. Blokkades zoals onderhuidse verklevingen worden opgeheven en opgehoopte afvalstoffen verdwijnen, nadat ze aan de oppervlakte zijn gekomen, als sneeuw voor de zon. Mijn cliënte werd net zo enthousiast als ik, want haar huid was direct zichtbaar gladder. “Dit lijkt wel een verjongingskuur”, zei ze: “en wat voelt mijn huid lekker strak!”

En dat is precies wat cupping is, deze uitdaging is de nieuwe energie boost voor je huidlagen. En dat geldt niet alleen voor je gezichtshuid, maar ook voor die van bijvoorbeeld je benen. Door naast de behandeling een aantal goede producten te gebruiken, maak ik er een extra feestje voor de huid van. Na cupping in het gezicht werkt het verstevigend masker van Dr. Hauschka bijzonder goed. Het stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid door de extracten van roos, heemst en driekleurig viooltje. Rozenwater en oliën van de roos, mango, avocado en amandel zorgen voor verwennen en versterking.

Nu mijn cliënt toch nieuwe ervaringen aan het opdoen was, kwam ik met tequila. Daar moest ze om lachen, want hoe kon dat nou goed zijn voor haar huid? Voor het Suprême Lift mask van Piura wordt aguemiël gebruikt, ofwel honingwater. Dit komt uit de Mexicaanse agave tequilana en heeft als bijzondere werking het gladder, voller en stralender maken van de huid. Dus ook een tweede prima masker om te combineren met cupping. Directe lifting, een strakkere contour- en liplijn en een goede huidvernieuwing zijn de resultaten.

Voor wie toe is aan een stevige cellulitisbestrijding, is de bodyolie met citroen en lemongrass van Dr. Hauschka dé olie om te gebruiken na cupping. Door de olie ook thuis te gebruiken na het baden of douchen, ontstaat er een vermenging van olie en water die goed door de huid wordt opgenomen, verstevigt en verfrist.

Over vernieuwing gesproken, ik heb nog meer leuk nieuws. Van 10 tot en met 30 september wordt Elina’s Salon grondig verbouwd. Voor onze vaste bezoekers blijven we natuurlijk gewoon open, we zijn tijdelijk te vinden Fysiotherapiepraktijk De Fysio aan de K.R. Poststraat 2. Gewoon aan de overkant van de straat dus. Verder kun je ons in deze tijd bellen en zijn onze producten telefonisch of per mail te bestellen.

En daarna? Vieren we een week lang feest in onze mooie, vernieuwde salon. Maar daarover meer in onze volgende nieuwsbrief.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon