Voetreflexologie

In Elina’s Salon kunt u bij Joyce Strijker terecht voor voetreflexologie. Dit is een eeuwenoude, van oorsprong Chinese natuurgeneeswijze die onder andere helpt bij het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Methode
De methode gaat uit van het principe dat alle organen, weefsels en systemen in het lichaam corresponderen met reflexzones op de voeten. Tijdens de voetreflexmassage worden deze reflexzones behandelt met verschillende massagetechnieken. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd, de bloed- en energiedoorstroming verbeterd en de uitscheiding van afvalstoffen bevorderd. Daarnaast heeft voetreflexmassage een positieve uitwerking op het zenuwstelsel.

Werking
Als ons lichaam uit balans is door bijvoorbeeld ziekte, stress, verkeerde voeding of emotionele gebeurtenissen, dan is er vaak een verstoring terug te vinden in de voeten. Dit kan zijn in de vorm van een pijnlijke plek of afvalstoffen zoals zuurkristallen. Door deze plek te masseren kan een orgaan of functie gestimuleerd, dan wel tot rust gebracht worden. Dit werkt bijzonder ontspannend en verlicht klachten of laat ze verdwijnen. Blokkades worden opgeheven en de energie kan weer vrij stromen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, van een massage gericht op ontspanning, tot een compleet behandeltraject.

Een aantal klachten waarbij voetreflexologie baat kan brengen
Stress, overspanning, burn-out, slapeloosheid
Vermoeidheid
Hoofdpijn, Migraine
Spijsvertering/ Darmklachten (o.a obstipatie, diarree)
Rug, Nek en Schouderklachten
Gewrichts- Spierklachten
Menstruatie klachten
Hormonale klachten
Reuma
Luchtwegproblemen
Huidaandoeningen, onder andere eczeem
Concentratieproblemen

Behandelingen
Een massage die is gericht op een klacht of ter ontspanning duurt ongeveer 45 minuten. Voor de totale afspraak trekken we 60 minuten uit. Bij een behandeltraject bieden we een intakegesprek en een aantal behandelingen aan, die samen vier weken beslaan. Intakegesprek en eerste behandeling duren 90 minuten.