Van diploma tot Beauty Awards 2022

Wauw! Ik schreef een boek! Wauw! Het was een enorme klus en toch voel ik me hierdoor vol energie. ‘Van diploma tot Beauty Awards 2022’ heb ik het genoemd. Mijn professionele levenspad met alle afslagen en kruisingen die ik heb genomen.

Wauw! Ik schreef een boek! Wauw! Het was een enorme klus en toch voel ik me hierdoor vol energie. ‘Van diploma tot Beauty Awards 2022’ heb ik het genoemd. Mijn professionele levenspad met alle afslagen en kruisingen die ik heb genomen.

Het begon allemaal met een inzicht: de inspiratie die de Beauty Awards mij altijd al hebben gegeven, mocht ik omzetten in zelf deelnemen aan deze vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. Het was mijn tijd. Ik heb er nog een paar goede gesprekken aan mogen wijden met vakcollega’s en familie. En daarna heb ik me aangemeld. Jullie hebben me er regelmatig over horen praten, of kunnen lezen dat ik bezig was met de Beauty Awards 2022. En daarop kreeg ik veel vragen over wat dit nu precies inhoudt. Tijd voor uitleg.

Jaarlijks worden de Beauty Awards georganiseerd in de categorieën schoonheidsspecialist, schoonheidssalon en newcomer. Nederland wordt hiervoor verdeeld in verschillende regio’s. Ik ding mee als schoonheidsspecialist in regio Noord-Nederland. Daarvoor werd me gevraagd een inleidende motivatie te schrijven over hoe Elina’s Salon en mijn eigen vakmanschap zich onderscheiden van andere salons.

Daarna werkte ik me vrolijk door een hele reeks vragen heen. Niet alleen kreeg ik daardoor mijn hele professionele levensloop in beeld. Ook ontstond op deze manier letterlijk een boekwerk. Dit heb ik laten drukken en afgelopen week is het op de brievenbus gegaan. Met een strik erom, want wat was ik trots op wat ik heb beschreven.

En nu? Nu gaat de jury in beraad. Deze bestaat uit vijf personen, waarvan er vier schoonheidsspecialist zijn met een dijk van een ervaring en een lid sterk is in communicatieve zaken. Intussen is het afwachten tot begin 2022, wanneer per categorie drie genomineerden uit alle deelnemers worden gekozen. Intussen kan ik rekenen op het bezoek van een Mystery Quest, die dus als cliënt een afspraak maakt en achteraf vertelt onderdeel te zijn van de Beauty Awards-organisatie. Spannend? Nee, eigenlijk niet. Ik ontvang iedereen altijd met open en professionele armen, vandaar dat ik me daarover niet druk maak. In januari denk ik er misschien iets minder luchtig over, omdat dan de nominaties zijn. Mag ik door, dan volgt er een jurygesprek.

Dit alles is het pad naar het ultieme moment:  de uiteindelijke bekendmaking van de winnaars tijdens de finale, een grandioze gala-avond in april 2022. First things first, duimen jullie alvast met mee, voor een plek als genomineerde in januari?

Dus een all over verhaal over mijn vaardigheden als schoonheidsspecialiste en daarnaast bekwaamheid op het gebied van PR en marketing, ondernemerschap, commercie en bedrijfsvoering is ontstaan. Als een kroon op mijn werk sinds ik op mijn 18e mijn diploma allround schoonheidsspecialiste heb behaald. Zo zie ik mijn deelname aan de Beauty Awards 2022. Wat heb ik toch een geweldig vak!

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon