Code oranje

Af en toe komt er een cliënt in mijn salon met de kleur van een worteltje. “Ik heb zulke oranje benen en voeten, weet jij hoe dat komt? Moet ik hiermee naar de huisarts?” Gelukkig kan ik altijd geruststellend zeggen: “Die weet vast niet wat er aan de hand is, maar ik wel!” Carotenemie noemen we het met een chique woord. En nee, je hebt geen gezondheidsprobleem, maar er zit teveel bètacaroteen in je systeem.

Prima voor je lijf, dat bètacaroteen, ook wel provitamine A genoemd. Want in je darmen wordt het omgezet in vitamine A. Daarvan wordt je weerstand vrolijk. Het is ook nodig voor gezonde botten, tanden en huid. Je vel is door deze vitamine beter bestand tegen vrije radicalen, je weet wel, die stofjes die je huid kunnen beschadigen. Ook gaat het de gevolgen van Uv-straling tegen en dat voorkomt problemen als zonneschade. Wil je je kennis daarover nog even opfrissen? Lees dan mijn blog van de maand juni ‘Aandacht voor zonneschade‘ 

De aanmaak van vitamine A is dus iets wat je zelf kunt beïnvloeden. De cliënt met Code Oranje at bijvoorbeeld elke dag veel wortelen. Maar ook in spinazie, zoete aardappelen, mandarijnen en mango’s zit veel bètacaroteen. Behalve een oranje uitstraling, heeft het stofje verder geen schadelijk effect. Want je lichaam gebruikt alleen wat nodig is en slaat de rest op in lichaamsvet. Ja, daar komt dus die kleur vandaan.

“Je bent dus wat je eet?”, vroeg mijn cliënt. Ik schoot in de lach, maar eigenlijk is het wel zo. In mijn eigen leven probeer ik het zoveel mogelijk na te leven en ook in Elina’s Salon breng ik het onder de aandacht. Je verzorgt je lichaam en huid niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit. En hoe beter je voor je innerlijke mens zorgt, hoe beter je uitstraling.

Wat niet wegneemt dat we onszelf vooral ook goed moeten blijven koesteren met mooie producten die vanaf buiten naar binnen werken en waarvan we zichtbaar opknappen. In het geval van een oranje huid gaat dat niet op, maar bij andere huidproblemen wel.

Steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden als het gaat om huidverbetering, kwam ik in contact met Cosmedix. Blij met dit volledig natuurlijke merk, want ondanks dat het geen synthetische middelen bevat, dringt het diep in alle huidlagen door. Met een geweldig effect op het helen van littekens, het bestrijden van hyperpigmentatie en meer.

En dat effect hebben Liesbeth, Jorieke en ik de laatste maanden alvast voor jullie ervaren. Want natuurlijk gaan we niet over een nacht ijs voor onze cliënten. Prachtige resultaten hebben we zelf behaald, alle drie zijn we blij met Cosmedix producten.

En binnenkort kunnen jullie ook deze ervaringen opdoen; in september starten we in de salon met ons nieuwe Cosmedics-programma. Waarbij fijne behandelingen horen, zorgzame producten en verbijsterende resultaten. Wil je alvast meer weten over dit bijzondere merk? Zelf kunnen we je het resultaat laten zien en je er alles over vertellen. Je bent welkom om het zelf te bekijken en we geven je graag alle informatie. In onze volgende nieuwsbrieven kom ik op Cosmedix uitgebreid terug.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon