Heerlijke herfsttijd

Regelmatig komen ze bij ons in de salon, brildragers met vragen over wat nou de beste make-up is. Welke stijl is passend, welke kleuren matchen. Het is allemaal net even iets anders als jij de wereld vanachter glazen in kijkt. Want dat betekent ook dat de wereld jou ook door diezelfde glazen ziet. En dat maakt nogal wat uit.

Want je wilt natuurlijk niet dat mensen je ogen moeten zoeken achter je min-glazen, omdat die alles verkleinen. Of dat iedereen zich afvraagt of je bent uitgeschoten met je eyeliner, die opeens veel zichtbaarder is door je plus-bril. Daarvoor heb ik allerlei tips, die zijn verzameld in mijn maandelijkse artikel voor de oktobereditie van GrootHeerenveen, ‘Looking good vanachter je brillenglazen’.

Het gaat allang niet meer over de jampotten die we vroeger op onze neuzen kregen. Een bril is tegenwoordig veel meer een accessoire, een hip verlengstuk van ons uiterlijk dat onze stijl uitdrukt. En, daar draait het natuurlijk om, die bril is dè oplossing als je ogen het niet perfect doen. Wat ook weer andere gevolgen heeft, zoals een van mijn nieuwe cliënten kortgeleden mooi zei: “Poeh, sinds ik mijn nieuwe bril heb, zie ik niet alleen de buitenwereld scherper. Helaas zie ik mezelf nu ook beter in de spiegel! Kun jij iets doen aan die plekjes die ik nu opeens op mijn gezicht zie zitten? Ze waren me eerder niet opgevallen.”

Deze cliënte bleek last te hebben van spider naevus, ofwel spinnaevi. Daarvan had ze nog nooit gehoord, tot ik uitlegde wat die kleine ‘spinnetjes’ in haar gezicht zijn. Bij deze vaataandoening worden verwijde bloedvaatjes of kleine adertjes zichtbaar. Deze kunnen zijn ontstaan door bijvoorbeeld een zwangerschap, de pil of sterke gewichtstoename. Ook lijkt het erop je aanleg kunt hebben voor het krijgen van spinnaevi.

Gelukkig kon ik haar direct geruststellen, want ze kwam precies op het goede moment. Deze herfsttijd, waarin het buiten minder warm wordt, is de perfecte tijd voor coagulatie. Nu moet ik vast nog even opfrissen wat deze behandeling ook alweer is.

Door coaguleren worden kleine, goedaardige oneffenheden in de huid verwijderd. Denk maar eens aan couperose, bloedblaartjes, of fibromen (steelwratjes) en dus ook spinnetjes. Hoe het werkt? Het klinkt enger dan het is. Tijdens deze veilige behandeling wordt een klein naaldje heet gemaakt en door dat naaldje op de oneffenheden te zetten, lossen eiwitten in een bloedvaatje of in de huid op. Daardoor stolt het bloed en verdwijnt het vaatje of fibroom. Ik ben blij dat ik specialist ben in coagulatie, want het geeft altijd een mooi, blijvend effect.

Doordat de doorbloeding van je gezichtshuid bij warmte hoger is, zou het risico kunnen bestaan dat bijvoorbeeld gecoaguleerde adertjes weer open springen. Vandaar dat het resultaat het beste is bij buitentemperaturen tussen 6 en 22 graden. Nu dus!

Met alle productlijnen die we op dit moment in Elina’s Salon gebruiken, kun je je daarna helemaal uitleven in de verzorging van je behandelde velletje. Hmmm, een voordeel van de herfst waarvan je blijvend kunt genieten. Ik ben er alweer helemaal klaar voor om de komende tijd met coagulatie aan het werk te gaan. En natuurlijk ga je ook naar huis met een perfect make-up advies. Voor bij die brillenglazen.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon