Camouflage met hoofdletter K

In mijn artikel in de novembereditie van GrootHeerenveen nam ik de lezers mee in de kunst van camouflage. Ik vertelde over het lichaam als kunstwerk, want ik geloof erin dat ieder op haar eigen manier perfect is.

En dat laat ik dan ook graag weten in Elina’s Salon. Sinds bekend is dat ik medisch schoonheidsspecialiste ben, komen er steeds meer cliënten die aandacht vragen voor wat ze zelf als hun eigen imperfecties zien. Dingen waarvan ze het gevoel hebben dat ze storend zijn, maar waarvoor ze niet willen terugvallen op grote ingrepen.

Waar gaat het dan over? Nou, bijvoorbeeld over blijvende huidafwijkingen als pigmentstoornissen, brandwonden, littekens en couperose. Ook ingrepen als een tattoo die je onzichtbaar wilt maken voor je sollicitatie, vallen hier onder.

Van camoufleren word ik altijd enthousiast. Niet alleen omdat ik het een uitdaging vind om met de technieken en producten hiervoor steeds opnieuw een prachtig resultaat te creëren. Ook de cliënt in een aantal afspraken begeleiden, is iets wat voldoening geeft; het mooiste is het als diegene voortaan zelf aan de slag kan met de producten. Kortom, als ik mezelf overbodig maak.

Met de decembermaand voor de deur, wordt de vraag naar camouflage hoger. Met elkaar gezellig de feestdagen vieren en er mooi uitzien, is voor veel mensen een belangrijke manier om het jaar af te ronden. Het gevoel om dan niet steeds bekeken te worden vanwege die ene wijnvlek, of de gesprongen adertjes die je zelf in de spiegel storend vindt, kan net dat beetje extra zelfvertrouwen en ontspanning geven. En waarom niet? Want de kunst van camoufleren is echt kunst met de hoofdletter K.

Het geheim van perfecte camouflage zit niet alleen in het vakkundig aanbrengen van make-up. Zodat je er niet uitziet als een minder geslaagd schilderij. De producten die ik ervoor gebruik, bevatten namelijk veel meer kleurstoffen dan gebruikelijk. Hierdoor zijn geen dikke lagen nodig. Zowel met een compleet natuurlijke look, als een feestelijke uitstraling kun je na een goede camouflage aan de feestdis verschijnen.

En daarvan heb je na de feestelijkheden nog steeds voordeel. Want een mooi kunstwerk van jezelf maken, dat kun je echt leren. Niet alleen in je gezicht, maar ook op andere lichaamsdelen waar je op dat moment iets wilt verbergen. Een litteken op je arm, een tatoeage op je pols, na een aantal afspraken en oefenen thuis draai ook jij je hand er niet meer voor om.

Eerder dit jaar werd ik gecertificeerd in de kunst van camouflage en dat levert nog een ander voordeel op: zorgverzekeraars vergoeden daardoor het camoufleren als het in je pakket zit. Ik hoop dat steeds meer mensen te weten komen dat er iets te doen is aan het verhullen van de huidafwijkingen waarmee ze zitten. Zowel voor een feestelijk moment, als voor in het dagelijks leven. Zoals ik al schreef, vind ik elke cliënt al perfect, ook met imperfecties. Alles wat ik eraan kan doen zodat mensen dat gevoel ook over zichzelf krijgen, doe ik met enthousiasme. Dus kom maar op!

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon