Pure trots!

Hoera! Ik sta in de finale van de Beauty Award 2022, als een van de twee genomineerden voor beste schoonheidsspecialiste regio Noord-Nederland! Nu roep ik het van de daken, maar na het bericht van de vakjury op Valentijnsdag, was ik echt wel even stil. Wauw, uit alle deelnemers die het afgelopen jaar zo hard hun best hebben gedaan in deze contest, ben ik gekozen.

Hoera! Ik sta in de finale van de Beauty Award 2022, als een van de twee genomineerden voor beste schoonheidsspecialiste regio Noord-Nederland! Nu roep ik het van de daken, maar na het bericht van de vakjury op Valentijnsdag, was ik echt wel even stil. Wauw, uit alle deelnemers die het afgelopen jaar zo hard hun best hebben gedaan in deze contest, ben ik gekozen.

De Beauty Award inspireerde me al jaren. Daar had ik het nooit over, alles wat ik met jullie deelde, ging altijd over de kennis over mijn vak, de mooie merken in Elina’s Salon, mijn collega’s……noem maar op. Maar het hoe en waarom over mezelf, eigenlijk vertel ik daarover maar weinig. Zal ik jullie meenemen in mijn mijn verhaal, dat onder andere gaat over puurheid?

Ik wist het al op mijn elfde: ik wordt schoonheidsspecialiste. De precieze inhoud van het vak had ik echt nog niet compleet voor ogen, het gevoel ervoor wel. Dus koos ik mijn pad. Als schoonheidsspecialiste begon ik een kamertje in ‘t Winckeltje. Eigenlijk ben ik dus al vanaf dat moment op reis naar waar ik nu sta, aan de vooravond van de finale van de Beauty Award. Een reis die ik beschreef in mijn boek ‘Van diploma tot Beauty Award’, wat een van de onderdelen is van deze wedstrijd.

In mijn boek kijk ik onder andere achterom naar de tijd waarin ik meer en meer leerde om naast vriendin, partner, moeder, zangeres, sportieveling, schoonheidsspecialiste en gewoonweg Elina, te groeien als ondernemer. Want je beroep goed uitoefenen is mooi, je bedrijf neerzetten en succesvol ondernemen is echt een vak erbij. Want dat is wat er gebeurde toen ik de winkel ontgroeide en mezelf neerzette als zelfstandige. Door me in te schrijven voor deze Award, ben ik me daarvan nog meer bewust geworden.

Bewust van mijn drijfveer om zo puur mogelijk te leven en te werken. Pure en oprechte aandacht is voor mij het belangrijkste wat er is. Dat uit zich niet alleen in de natuurlijke merken en behandelingen die ik bied, hoewel ik het daarover wel vaak heb. Het gaat over pure aandacht voor de mens die in mijn behandelstoel zit. Voor de collega’s die in Elina’s Salon werken en de twee locaties waaruit mijn bedrijf inmiddels bestaat. En die drijfveer heb ik extra gevoeld door het afgelopen jaar bewust op een rijtje te zetten welke ontwikkelingen ik heb doorlopen en wat mijn reden was om mee te doen.

Deelnemen aan de Beauty Award gaf me het lef om met mijn professionaliteit naar buiten te treden. Ik durfde de afslag in mijn leven te nemen om volledig mijn eigen weg te volgen. En om te vertrouwen dat dit het juiste is om te doen. Dus vanuit het kleine kamertje naar een eigen salon aan de K.R. Poststraat, via het aannemen van steeds meer personeel naar een bedrijf met twee vestigingen, dat gaat voor eerlijke, natuurlijke schoonheid om de puurheid van de mens te laten stralen en te ondersteunen. Trots ben ik op mezelf, als de vakvrouw waar ik nu sta en omdat ik mezelf steeds meer kan laten zien. 

Mijn boek sluit ik af met het hoofdstuk ‘Van deelnemer tot winnaar’. Want zo voel ik me nu al; deelnemen aan deze vakwedstrijd is een grote winst in mijn leven. De groei die ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt door mijn deelname had ik niet willen missen. Mijn passie voor het vak, de liefde voor de mens, de durf om te groeien en mijn drive als ondernemer……..daar past die award wel bij volgens mij.

Dus heb ik op 16 maart eerst nog een gesprek om de jury te laten weten waarom ik graag de Award in ontvangst neem. En loop ik op zondag 24 april over de rode loper tijdens de finaleavond, want dan hoor ik of ik me de schoonheidsspecialiste van Noord-Nederland mag noemen. Ik heb de jury al overtuigd van mijn ondernemerschap, bedrijfsvoering, marketing, social media, opleidingen en vakinhoudelijke kennis. De Mystery Guest heeft daarna aan den lijve mogen ondervinden dat de behandelingen, service, hygiëne en klantvriendelijkheid in mijn salon de toets glansrijk doorstaan. De vakvrouw in mij wint ook graag het laatste stukje van dit pad, de eretitel aan het einde van de loper.

Wil je meer weten over de uitreikingsavond van de Beauty Award 2022 in Nieuwegein? Klik dan op de link: https://beauty-award.nl/awards/

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon