Strijders voor jouw stralende huid

Wat kwam alles mooi bij elkaar afgelopen maand. Mijn detox verliep prima en gaf me de boost die ik goed kon gebruiken. Want gelukkig mochten we er in Elina’s Salon halverwege januari weer volop tegenaan. Met een schoon gestel, frisse huid, superfit en een kilootje of wat lichter, stortte ik me op de volstromende agenda. Heerlijk! 

Wat kwam alles mooi bij elkaar afgelopen maand. Mijn detox verliep prima en gaf me de boost die ik goed kon gebruiken. Want gelukkig mochten we er in Elina’s Salon halverwege januari weer volop tegenaan. Met een schoon gestel, frisse huid, superfit en een kilootje of wat lichter, stortte ik me op de volstromende agenda. Heerlijk! 

Bewuste, plantaardige voeding bleek toch weer zo’n stimulans voor mijn weerstand, gezondheid en uitstraling. En natuurlijk werd ik me opnieuw bewust van dat wat mijn lichaam en huid nodig hebben.   Tijdens een detox heeft je lever een flinke klus aan het opruimen van alle toxische stoffen die vrijkomen. Gelukkig zijn daar de antioxidanten, die dit graag ondersteunen. En door bewust detoxen merk ik dat ik jullie daarover deze keer graag alles uitleg.

Eigenlijk is antioxidanten een verzamelnaam voor alle stoffen die vrije radicalen wegvangen en daarmee onze weefsels en cellen beschermen. Je weet het vast nog, vrije radicalen die schade brengen, waardoor huidveroudering versnelt, je huidbarrière minder goed wordt en de kans op kanker en hart- en vaatziekten vergroot. Die schadebrengers wil je liever niet. Door te letten op je voeding, kun je zorgen voor voldoende antioxidanten. Avocado’s, broccoli, spinazie, kaneel, kurkuma, tomaat, pure chocolade, bosvruchten, basilicum, ongebrande noten, zeewier……het zijn maar een paar van de voedingsmiddelen die echt niet aan je boodschappenlijstje mogen ontbreken. Maar ook via de verzorgingsproducten voor je huid kun je veel doen om de hoeveelheid antioxidanten op te peppen.

Hoe weet je dat je goed zit? Nou, bijvoorbeeld vitamines C en E zijn belangrijke antioxidanten. Ook bioactieve stoffen als bètacaroteen zijn essentieel. Verder staan spirulina, ginkgo biloba, resveratol en sporenelementen als seleen en zink bovenaan de lijst. In de ingrediëntenlijst van je verzorgingsproduct kun je lezen welke antioxidanten strijden voor jouw gezonde huid. En natuurlijk vertel ik je er alles over als je in mijn salon komt.

Want daar zie ik veel gevolgen van gebrek aan antioxidanten en dus het effect van vrije radicalen. Die krijg je binnen door bijvoorbeeld roken, teveel zonnestraling, blauw licht van schermen, stress en luchtvervuiling. Dat is echt teveel schadelijk geweld voor je huid. Die heeft in de basis genoeg zelfbeschermend vermogen, maar is niet opgewassen tegen deze rakkers. Dus zie ik veel rimpels, vale of verslapte huid en ongelijkmatigheden. Gelukkig heb ik een heel pakket aan prachtige producten vol antioxidanten om je huid weer gezond te laten stralen en deze problemen te verhelpen.

Zo werkt Piura veel met vitamine C, wat je terugvindt in hun nieuwe lijn. De Ampullen Vitamine C bijvoorbeeld zitten bomvol werkstoffen, die ook nog eens de celactiviteit stimuleren en zorgen voor versnelde vorming van collageen. En ook de Vitamine ACE 24h Cream wil je uitproberen. Deze crème voor zowel dag als nacht, doet alles aan huidbescherming, celontwikkeling en het tegenhouden van vrije radicalen. Ik vertel je er graag alles over en natuurlijk vind je deze fijne boosters in de webshop.

Cosmedix verwerkt een interessante antioxidant in verschillende producten, Spin Trap. Deze stof werd al vanaf 1969 ingezet als methode om te meten hoe een vrije radicaal gevangen kan worden. Door de jaren heen is de wetenschap hierin zover gevorderd, dat Spin Trap tegenwoordig zelf een antioxidant is. En wat voor een! Hij neemt het niet op tegen slechts een tegenstander, maar neutraliseert een heel veld vol. Als je je nog het spel Pacman herinnert, begrijp je precies wat ik bedoel. Bijkomend voordeel is dat het de energie die daarbij vrijkomt, hergebruikt voor je celopbouw. Extra bescherming van je huid, die er nog langer gezond en vitaal blijft uitzien, met een mooie glow en fijnere huidstructuur.

Deze techniek vind je terug in bijvoorbeeld de Cell ID en Radiance van Cosmedix. Met Cell ID heb je een geweldig serum voor je huid die extra herstel en heling nodig heeft. Hiermee maak je je huidcellen werkelijk blij. Ook de Radiance is een directe boost. Je huid voelt door dit serum gladder en voller, en je merkt dat lijntjes vervagen.

Wat heb ik toch een heerlijk vak, waarin ik zowel over je huidgezondheid van binnenuit, als van buitenaf mag adviseren en werken. Ik hoop je snel eens te zien om je hierover verder bij te praten.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon