De kracht van aanraken

Ja, we moeten nog even volhouden. Doen we het niet voor onszelf, dan doen we het voor de lieve mensen om ons heen. De regels rondom Covid-19 zijn er om ons allemaal zo gezond mogelijk te houden en ons te beschermen tegen de gevolgen van dit nare virus.

Maar pppffffffff, wat is het moeilijk! En wat hebben we te lijden onder de restricties die we met elkaar krijgen opgelegd en die op dit moment weer steeds strenger worden. Niet meer in elkaars buurt mogen komen en dan vooral elkaar niet mogen aanraken, het is eigenlijk onmenselijk. Aanraking is een van de meest primaire levensbehoeften. Kijk maar naar het effect op baby’s en kinderen voor wie lichamelijk contact vanzelfsprekend is. Ukkies die dat moeten ontberen, groeien anders op dan zij die vaak worden opgepakt, vastgehouden en geknuffeld. De mens zit zo niet in elkaar, zo afstandelijk als we nu moeten leven. En toch mogen we juist daar nu niet aan toegeven.

Het ontbreken van werkelijk lichamelijk contact en daaruit kunnen putten wat we nodig hebben, leidt momenteel bij veel mensen tot huidhonger. En dat is precies waarin ik als schoonheidsspecialiste en huidspecialiste een rol kan spelen, ik kan de strijd aangaan tegen huidhonger. Want mijn salon mag nog open blijven. Als ik me houd aan alle regels, mag ik mijn cliënten verzorgen, in de watten leggen, aanraken en omhullen. Daar ben ik goed in; de huid en hoe daarmee om te gaan, is mijn specialiteit. Ik prijs mezelf daarmee elke dag gelukkig, helemaal nu we steeds meer worden afgescheiden van onze medemens. En we nog amper naar plekken kunnen waar onze huid kan worden gekoesterd, zoals de sauna’s.

Gun jezelf ook die ontspanning die wèl mag. Want ik kan het samen met mijn collega’s aanbieden, aan jou is de stap om een afspraak te maken. Bijvoorbeeld voor onze behandeling van de maand, de heerlijke Vlinderbehandeling met het nieuwste product van Piura: Daily Exfolliant.

Tijdens de Vlinderbehandeling volgt een aantal heerlijke facetten van gezichtsverzorging elkaar op. Reiniging, maskers, massage van gezicht en decolleté…… een grote verwennerij waarin je helemaal kunt wegzakken. Verfijnde geuren en warmte omhullen je.

De dieptereiniging met de Daily Exfolliant speelt hierin een belangrijke rol. Deze gebeurt op vier manieren. Papaja- en ananasenzymen zorgen ervoor dat eiwitten splitsen. Microscrubdeeltjes maken de dode huidcellen los en verwijderen ze. Je huid wordt zacht gepolijst door rijstzemelen. En tenslotte zorgen prebiotica ervoor dat de goede huidbacteriën worden gevoed. Na deze behandeling ga je stralend en ontspannen de deur uit, met en sterke, gladde en gezonde huid die beter bestand is tegen onzuiverheden en bacteriële aanvallen.

We moeten er samen het beste van maken en daar sta ik voor. Want voor huidhonger de overhand krijgt, zeg ik er hardop ‘nee’ tegen en ga de strijd aan. Door binnen het protocol dat ook schoonheidsspecialistes opgelegd hebben gekregen jou aan te raken in een van de fijne, verzorgende behandelingen die Elina’s Salon rijk is. De deuren staan open, dus maak die afspraak en we ontmoeten elkaar binnenkort.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon