Dwars en rebels, of perfect?

Ik vraag het me wel eens af: moeten we als schoonheidsspecialisten altijd streven naar perfectie? Is ‘hoe strakker hoe beter’ het motto dat ons resultaat bij de cliënten moet bepalen? Bieden we complete gemaaktheid? Zelf ben ik blij met het principe van mijn salon, waarin ik uitga van natuurlijke schoonheid van binnen en van buiten. Maar degene die in de stoel ligt, heeft uiteindelijk het laatste woord.

Hierover dacht ik na toen ik mijn maandelijkse artikel schreef voor Groot Heerenveen, waarin ik jullie wilde meenemen in de wereld van de perfecte wenkbrauw. Als er iets rebels is in het gezicht, dan zijn het wel de blikvangende boogjes boven de ogen. Maar weinig mensen zijn gezegend met precies die mooie, perfecte wenkbrauwen waaraan je niets meer moet willen doen. En dan nog, wie bepaalt wat perfect is, is de grote vraag.

In het modebeeld zie je ze steeds meer verschijnen, de strakke en secuur ingevulde balkjes die de ogen meer moeten doen spreken. Natuurlijk kan ik er als schoonheidsspecialiste van alles van vinden en maken. Overleg met mijn cliënten vind ik daarin essentieel. Want ik kan epileren, knippen, waxen, verven en stylen wat ik wil, uiteindelijk moet iedereen blij zijn met zijn eigen gezicht in de spiegel. Dus ga ik graag de uitdaging aan om van dwarse haardossen weer een mooi rustig beeld te maken. Om iemand met bijna onzichtbare wenkbrauwen, een frisse blik te geven met meer bepalende accenten. En daarbij gaat voor mijzelf echt op, dat hoe natuurlijker de wenkbrauwen gestyled zijn, hoe beter.

Waarin ik nou juist weer wel streef naar de hoogste perfectie, is in mijn werk als huidverbeteraar. Steeds meer cliënten maak ik blij met de uitgekiende producten en specifieke behandelingen van Cosmedix. Wat ben ik blij dat ik voor dit prachtige merk heb gekozen, in een half jaar zie ik verbluffende resultaten.

Omdat ik bij de start met Cosmedix en tussentijds foto’s maak van de cliënten, kan ik precies volgen wat er verbetert door bijvoorbeeld een bepaald serum, of die ene crème. Mensen zien bijvoorbeeld hun fijne lijntjes verbeteren, huidproblemen verdwijnen en stevigheid komen in verslapte huid. Omdat de productrange van het merk zeer specifiek gericht is op allerlei huidsituaties, is het makkelijk om de perfecte verzorging en verbetering samen te stellen voor iedereen.

Ook mijn collega’s zijn inmiddels zo enthousiast, dat ze allemaal steeds meer werken met de producten. Het Cosmedix-virus heeft ons allemaal positief te pakken. En daarin vind ik perfectie dan weer wel het hoogste doel. De huid van mijn cliënt is het waard om te worden opgeknapt en vertroeteld met alleen het allerbeste. Van rebels naar perfect, zeg maar. Het blijft afwisselend in mijn vak en dat houdt me enthousiast en vakkundig.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon