Een feestelijke mallemolen

Overlegden we op maandag nog met de belangenvereniging dat we als schoonheidsspecialistes het protocol zouden afwachten, op woensdag besloot de regering onverwachts dat we weer aan de slag mochten. Dat werd een rondedansje en driewerf hoera, met direct daarna toch wel een flinke lading stress, want opeens moest er van alles snel worden geregeld.

Het ANBOS-protocol was een belangrijke leidraad om weer te gaan starten met behandelen op een veilige manier. Dat wachtte nog op goedkeuring door het RIVM. Alles kwam tegelijk, terwijl we ook nog onze succesvolle digitale bingoavond op vrijdag aan het voorbereiden waren en ik samen met Fardau net was gestart met onze 11-daagse detoxkuur. Maar blijheid overheerste in deze mallemolen, want we stonden allemaal te popelen om weer te mogen doen waarin we goed zijn: onze cliënten in de watten leggen.

We sloten de afgelopen periode dus eigenlijk per toeval af met een feestje. Een bingofeestje nog wel. Bijna 70 kaarten verkochten we, wat een enthousiasme. Met mooie schoonheidsprijzen mochten we veel mensen blij maken.

Terugkijkend op de tijd zonder behandelingen, merk ik wat voor werk we intussen wél hebben verzet. Zo loopt onze nieuwe webshop prima, steeds meer mensen vinden hun weg tussen alle producten. Ook heb ik ons klantsysteem vernieuwd. Wat een telefoontjes heb ik de laatste weken gehad om mensen thuis te adviseren over hun huid en ook in de winkel was het druk met afhalen van producten. Moe, maar heel trots en tevreden ben ik, want we hebben het toch maar mooi allemaal samen gedaan!

En nu weer volop aan het werk, wat elke dag een feestje is. Even wennen, dat wel, met alle maatregelen die nu gelden. Nu ben ik niet alleen medisch schoonheidsspecialiste, ik zie er zelfs  ‘medisch’ uit: mondkapje voor, veiligheidsbril op, handschoenen aan en haren vastgezet. Alles in de salon wordt voortdurend ontsmet met een speciale alcoholreiniger. Spiksplinterontsmetting gegarandeerd. En iedereen krijgt de vraag om te tekenen voor onze voorwaarden, waaronder bijvoorbeeld of je gezond bent op het moment dat je voor een behandeling komt. En daarin ben ik best een beetje streng: tekenen is nodig om de behandeling te laten doorgaan. Echt een goed-voor-ieders-bestwil-maatregel is het.

Maar dan heb je ook wat, na al die weken. Twee collega’s werken er elke dag, want sinds de bekendmaking dat de salon weer open mag en vooral sinds jullie je weer online kunnen aanmelden, loopt het storm. En daarmee kunnen jullie me niet blijer maken. Want wat is heerlijk jullie weer te mogen verwennen met fijne behandelingen en iedereen een nieuwe boost te geven. En daarin komt stagiaire Agnes ons als collega voortaan versterken. Haar komen jullie in elk geval tegen op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdag. Speciaal in deze drukke tijd en ook omdat Liesbeth kortgeleden is bevallen van een gezonde dochter, een super enthousiaste collega erbij om nog meer mensen een plekje te geven in de behandelstoel.

Ondanks alles wat de afgelopen tijd is gebeurd en dat niets meer is zoals het was, ben ik blij dat ik weer mijn steentje mag bijdragen aan ieders welzijn. Iedere ochtend is het een geluk om naar mijn werk te fietsen en te weten dat ik de deur van Elina’s Salon, met gepaste maatregelen, weer wijd mag open gooien. En als we het allemaal samen veilig houden, wordt behandelen weer het nieuwe normaal.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon