Puur mooi

Ik mag wel zeggen dat ik in mijn jaren als schoonheidsspecialiste ben gegroeid in mijn werk. En hoe! Mijn visie bleef echter altijd dezelfde. Die blijf ik dan ook uitdragen, elke keer weer: Een mooie uitstraling krijg je alleen als je er van binnenuit en buitenaf aan werkt. Natuurlijk mooi is waarover het gaat en daarbij is het gebruik van natuurlijke producten voor mij een must. Ik kan niet anders.

Dat was al zo toen ik nog geen eigen salon had, maar werkte vanuit een gezondheidswinkel. Met het merk dat ze daar wilden dat ik ging gebruiken, had ik niet direct een klik. Vanaf het moment dat er de opleiding in ging volgen, was ik echter verkocht. Over alles binnen Dr. Hauschka is zo perfect nagedacht, alles klopt. Alleen al dat het zaaien van de planten voor de ingrediënten gebeurt bij de juiste maanstand. De precies toegepaste etherische oliën die ingaan op allerlei huidkwalen, er is zo diep over nagedacht.

Inmiddels in mijn eigen salon ontwikkelde ik door in het gebruik van merken die werken met natuurlijke producten. Daarbij zijn de ingrediënten, samenstellingen specifieke werking belangrijk, maar dat niet alleen. Ook de diepgang van een producent, de begeleiding en een uitstekende kwaliteit tellen mee. Mijn intuïtie en gevoel zijn altijd een sterke leidraad. Waarbij ik alles zelf test en beoordeel, voor ik ervoor kies om het werkelijk voor mijn cliënten te gaan gebruiken gebruiken.

Dit leidde ertoe dat ik in zee ging met het merk Piura. Mijn tweede merk Neoderma hield er namelijk mee op en ik wilde niet zonder mijn favoriete behandeling, de biopeeling. En laat Piura nu een fantastische biopeeling hebben. Daarnaast trekt het me aan dat alle Piura producten op kruidenbasis zijn. Binnen dit merk ontwikkel ik ook nog steeds door om er het allerbeste uit te halen. Gelukkig is de begeleiding daarop fijn. Hier worden juist geen etherische oliën gebruikt en dat maakt dat ik twee wezenlijk verschillende lijnen kon voeren in de salon.

Tja, en toen ik op zoek ging naar producten met nog meer diepgang en huidverbetering, kwam ik in aanraking met Cosmedix Skincare. Eigenlijk werd ik daarop een beetje verliefd. Met een starterspakket heb ik uitgebreid de gelegenheid gehad om het merk uit te proberen en ik raakte daardoor overtuigd van de geweldige werking van de producten. De onderbouwing van het gebruik van de ingrediënten is iets waarvoor de producenten werkelijk staan, ze doen wat ze beloven en wat ik ook vraag, ik krijg overal uitleg over. Inmiddels zie ik verbluffende resultaten in huidvernieuwing bij mijn cliënten.

Zo ben ik gegroeid tot het gebruik van een aantal pure merken, waarvan bij iedereen weer iets anders past. Dit gecombineerd met specifieke verzorgingsadviezen, maken dat natuurlijke schoonheid mijn leidraad kan blijven. Net zoals de oprichtster van Dr Hauschka, Elisabeth Sigmund, al zei: “Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid.” Een mooie uitstraling krijg je alleen als je er van binnenuit en buitenaf aan werkt. Alles is verbonden.

Zo natuurlijk mogelijke producten stimuleren je lichaam en huid om zichzelf op te bouwen, te beschermen en te onderhouden. Daarmee zijn ze een absolute must voor die verbinding en balans tussen binnen en buiten. Niet alleen met even een smeerseltje, juist ook door het geven van voedingssupplementen, dieptebehandelingen en gerichte adviezen.

Want iedereen is al mooi, we hoeven die schoonheid alleen maar samen zo natuurlijk mogelijk op haar best laten stralen.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon