Rituele vrijheid

75 jaar Vrijheid. 75 jaar geleden is het dat we werden bevrijd van de bezetting die ons land toen vijf jaar in een ijzeren greep hield. We vieren het niet, geen festivals, geen bijeenkomsten, geen herdenkingen. Alleen in het klein. Door een vlag uit te hangen, of er een stukje over te schrijven op de social media, kunnen we laten zien wat het eigenlijk betekent. Want die vrijheid, die voelen we niet op dit moment.

We zijn thuisblijvers geworden, in quarantaine, sinds de corona-crisis uitbrak. Wat een spannende tijd beleven we, ik voel dit ook al een paar weken. Alles zet de wereld op de kop, van het anderswerken in de salon, tot het thuisonderwijsmoederschap. Niet alleen in het moment, maar ook met mijn gedachten bij de toekomst ben ik er steeds mee bezig. Want hoe gaat het er voor ons allemaal uitzien straks, nu niets meer hetzelfde is?

Toch zit er ook een grote uitdaging in deze tijd. Een die ik als positief zie. Want wat kan ik anders doen in Elina’s Salon, wat kan ik mijn cliënten bieden, waardoor ze toch een gezond eigen ritme kunnen vinden en hun verzorgingsrituelen kunnen uitvoeren? Daarmee had ik het druk in de afgelopen weken. Met resultaten waarop ik hartstikke trots ben. Zoals de tutorials die mijn collega’s en ik bieden om jezelf thuis een oppepper te geven, met een bijbehorend verzorgingspakketje.

En wat dacht je van onze nieuwste hit: Elina’s Salon webshop is in de lucht! Al onze mooie producten staan erin van Piura, Laviesage, dr. Hauschka en Cosmedix. Vanuit je thuiskantoor of je tuinstoel bestel je in no time alles waarmee je jezelf aan je eigen verzorgingsritme kunt houden. Want ook al is alles anders, goed zijn voor jezelf is juist in deze tijd zo belangrijk. Dat ik daarmee inspring op een grote behoefte, bleek meteen. De bezorgpakketten vliegen de deur uit. Corona-proof kan Elina’s Salon zo toch voor je blijven zorgen en kan ik mijn advies uitdragen: houd in deze tijd je routine in de gaten en vorm je eigen rituelen. Neem de vrijheid daarin, want dat is wat nu juist wel kan.

Pak in deze nieuwe tijd de rust om op tijd op te staan en je gezicht grondig te reinigen. Binnenshuis ontkom je namelijk ook niet aan de verontreiniging van je velletje. Dus zet je tonic, lotion of toner vooraan op de plank. Pak die bom vol antioxidanten erbij en stimuleer je huid ermee. Daardoor kan je dagcrème optimaal haar werk doen, wat je echt nodig hebt.

Ook is het nu het moment om je supplementen goed te kiezen, zelfs al ben je daar gewoonlijk niet zo van. De zon schijnt vaker en het wordt warmer, dus het lijkt allemaal minder nodig. Juist nu zijn ze een aanrader, de visolie, multivitamine, vitamine D en vitamine C. Zelf slik ik ze elke dag en ik voel de aanvulling die ze me geven op mijn gezonde voeding en verzorging van mijn lijf.

Nu ik het toch over het heerlijke voorjaarszonnetje heb, haal ik ook de zonbescherming er even bij. Maak er ook een ritueel van om jezelf goed in te smeren, zelfs met de coronabeperkingen. Weet je dat juist nu we wereldwijd in quarantaine zitten, overal de lucht steeds schoner wordt? Een van de effecten daarvan is dat de zon nog feller op je winterhuid schijnt als je buiten bent. Dus roept die om extra verzorging en bescherming.

Ik vind het zo leuk dat ik nu kan zeggen: kijk in onze webshop voor alle producten die je daarbij kunnen helpen. Natuurlijk licht ik er graag een paar uit om iets over te vertellen. Bijvoorbeeld over de Cream like a shade SPF 50 van Piura. Met de directe bescherming door onder andere sheabutter en Uv-filter-ingrediënten in deze fijne crème, creëer je eigenlijk acuut schaduw uit een potje. Ook de Protect UV van Cosmedix is een echt aanrader. Deze olievrije, lichtgewicht spray heeft beschermingsfactor 30 en onder andere groene thee extract als werkzame stoffen. Daarnaast hydrateert dit product uitstekend en is het zelfs geschikt voor een extreem gevoelige huid of de huid met acne.

En neem ook een after sun mee in je zonneritueel. De Piura Shooting gel zit bomvol aloë vera. Hiermee geeft het heerlijke verkoeling en onmiddellijk huidherstel na het insmeren. Het behandelt de gevolgen van zonnebrand en helpt de beschadigde huid om te kalmeren en verzachten. En mannen zijn blij met dit product als coole after shave gel.

Straks is deze crisistijd voorbij. En ook dan staat ons ritme weer op de kop. Maar weet je, we beginnen gewoon weer opnieuw met kijken naar onze inmiddels aangepaste gewoonten en rituelen. En daarmee houden we toch een stukje vrijheid, in het bepalen van onze eigen aanpak. Ik noem het rituele vrijheid.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon