Wist je dat?………zomers glad

Wist je dat steeds meer mannen hun weg vinden naar mijn salon om hun lichaam te laten waxen? Weg met al die borst- en buikharen, op naar een gladde torso in deze zomerse maanden. Het is daarna maar een kleine stap naar definitief ontharen met IPL. Als ik terug kijk op alle ontwikkelingen in mijn werk, voordat ik in vakantiemodus ga, wordt ik blij van alle tevreden mensen die ik van ongewenste haren heb afgeholpen met een IPL-behandeling. Of die nog in het behandeltraject zitten, maar bij wie nu al zulke goede resultaten te zien zijn.

Even een opfrisser: IPL is een behandeling met lichtpulsen, die inwerken tot in de haarwortels in de haarzakjes. Geweldig hoe die pulsen hun klus klaren in minimaal zes behandelingen met steeds vier tot acht weken er tussen! Op een veilige manier ben je daarna af van ongewenste haren op bijvoorbeeld je benen, in je oksels en in je intieme zone. En daarmee een fantastische aanvulling op de andere ontharingsmethoden waarmee ik al langer werk.

“Wat als ik me nou niet meer wil laten waxen?”, vroeg een van mijn flink behaarde manlijke cliënten laatst. “Nou, dan maken we een IPL-plan voor jou en heb je na ongeveer een jaar geen overbodige haren meer op je lichaam”, legde ik uit. Zo leuk, dat IPL dus niet alleen onder vrouwen, maar ook onder mannen steeds bekender wordt. Dat er meer vraag is naar deze veilige methode, omdat het een specialisatie is binnen de salon, is een echte opsteker.

Hoewel de zomer niet het seizoen is om IPL-behandelingen uit te voeren. De warmte ervan werkt namelijk lang door in je opperhuid. Daardoor is de werking dan ook zo effectief, maar tegelijk ben je ook gevoeliger voor de zon. Deze kan namelijk die warmte versterken en dat geeft oververhitting van je huid. Waarvoor de zomer wel geschikt is, is een goed intakegesprek met behandeladvies en alvast een planning voor als in de herfst het IPL-apparaat weer op volle toeren draait. Juist nu is het moment om al je vragen te stellen en samen te kijken wat voor jou prettig is. Niet alleen voor mannen hoor, ook de intakes voor de dames gaan gewoon door.

Zelf heb ik me ook tot doel gesteld om voor de volgende zomer definitief afscheid te nemen van ongewenste haargroei. Juist door alle ontwikkelingen in Elina’s Salon, was het daar nog niet van gekomen. Toch wil ik deze zomer alvast zonder scheermes op vakantie kunnen. Ik prijs me daarom gelukkig met steeds meer wax-vaardige eigen collega’s, die zich stuk voor stuk bekwamen in deze ontharingsmethode. En met de zorgvuldigheid en zachtheid van de Pinkini Brazilian Care van Lycon die we gebruiken, is waxen bijna een fluitje van een cent. Dan hoef ik drie tot vijf weken even nergens meer aan te denken. En dat gun ik al mijn cliënten natuurlijk ook, vrouwen én mannen.

Dus nu eerst even op vakantie en daarna volop definitief aan de slag tegen overbodige haren. Fijne vakantietijd allemaal!

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon