Zomerse beslommeringen

Zelf hebben we onze ‘grote vakantie’ er al op zitten, maar om me heen zie ik vrienden, kennissen en cliënten reikhalzend uitkijken naar de vrije weken. Het grote aftellen is begonnen, samen met keuzestress over wat er in de koffer moet en de afvinklijstjes van wat er nog even moet worden aangeschaft.

Intussen kunnen we al weken volop genieten van de zon. Wat niet voor iedereen geldt overigens, want ik krijg in de salon regelmatig vragen over mensen die last hebben van alle zonneschijn. Een van problemen die ik in deze tijd tegenkwam, is ‘Berloque dermatitis’. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar als ik nou zeg dat het gaat om een roodbruine verkleuring in je hals waar deze altijd gewoon egaal van teint was, dan gaat je misschien een lichtje op.

                                                           

Berloque dermatitis is een pigmentverkleuring bij mannen en vrouwen, die voorkomt op de delen van ons gezicht, hals en decolleté die we makkelijk vergeten bij het smeren met zonbeschermingsmiddelen. De combinatie van zonnestralen en het gebruik van middelen met geurstoffen zijn boosdoeners. Zo slaan de mannen vaak hun kaaklijn over bij het smeren, terwijl ze er wel aftershave op spuiten. Vrouwen die hun als niet hebben beschermd en parfum spuiten, of gezichtsverzorging met bepaalde geurstoffen gebruiken, kunnen ook last krijgen.

Nu wil ik niet steeds zeuren over goede zonbescherming, maar toch is dat wel waarover ik het weer wil hebben met jullie. Want alles staat of valt met jezelf goed insmeren. En van binnenuit beschermen, dat helpt ook. Maar daarover later.

Want eerst gaat het om de aanpak van de oorzaak: parfum en producten met alcohol of geurstoffen. Het is niet heel moeilijk om zelf te ontdekken wat wel en niet kan. Want elke producent is verplicht een ingrediëntenlijst te leveren bij zijn producten. En lees je daarin nou de termen Zie je de namen Geraniol, Linalool, Citronellol of D-limonene? Dan zeg ik: niet doen. De combinatie met zon is niet goed voor je huid.

Natuurlijk wil ik zelf ook in de zomer een lekker geurtje op. Mijn oplossing is om mijn parfum niet op mijn huid te sprayen, maar bijvoorbeeld op mijn kleding. En ik wordt helemaal vrolijk van de frisse, zomerse eau de toilette van Piura: met frisse elementen van komkommer en groene thee, en zonder schadelijke stoffen die reageren met de zon. Een ideale oplossing voor in je vakantietas, of tijdens een zomers buitenfeestje.

Ik blijf iedereen aanraden om niet zonder zonbescherming de deur uit te gaan: maak een goede keuze in wat je op je gezicht smeert en breng elke dag een laagje zonnebrandcrème aan onder je make-up. Geen pigmentverkleuringen meer en onbezorgd mooi in de zomer. Onbedekte lichaamsdelen maak je ook blij met een goede factor.

Mezelf heb ik verwend met Skin Protect van Laviesage. Nou ja, verwend, inmiddels heb ik ervaren dat dit een prima aanvulling is de bescherming van mijn huid tegen de zon. En dan van binnenuit, want Skin Protect is een voedingssupplement met allerlei prima stoffen erin die mijn huid versterken en weerbaar maken tegen invloeden van de zon.

Dus ook al ga ik niet op zomervakantie en zit ik onder een parasol in de tuin, of speel ik met mijn kinderen in de schaduw van de bomen: ik weet zeker dat het goed zit tussen mij en de zon. Van binnenuit en buitenaf goed beschermd is het genieten van deze mooie dagen.

Oh ja, ga je op vakantie? Kijk dan nog even in onze Nieuwsbrief <<<link naar de nieuwsbrief>>>, want daar vind je het ideale afvinklijstje van Elina’s Salon. Zodat je zeker weet dat je prima voorbereid en met alles wat je nodig hebt, op reis gaat.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon