Aanpakken in de wintertijd

“Wat is het toch heerlijk binnenkomen bij jullie.” Eens in de maand komt hij ongeveer bij ons binnen vallen. Voor een ontspannende massage of harsen. Maar ook het verbeteren van zijn huid heeft hij in onze handen gelegd. “Het wordt al zo koud buiten en het is vroeg donker. Hier is het lekker warm en gezellig. Ik ben benieuwd wat jullie deze keer voor me hebben bedacht.”

Echt wintertijd is het en dat merken we overal aan. Zelf heb ik meer behoefte aan lekker warm op de bank zitten. Kop thee, boek en dekentje onder handbereik. En ook in onze behandelingen leggen we meer de nadruk op warmte, zachtheid. Het koesteren van onze cliënten met net even andere behandelingen dan in de zomer. Ook zij krijgen een warm dekentje.

Weet je trouwens dat er ook behandelingen zijn die we speciaal in de koudere tijd doen? Bijvoorbeeld coaguleren. Met coagulatie verwijderen we kleine, goedaardige oneffenheden in de huid. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het blijvend weghalen van couperose, fibromen, spinnetjes of bloedblaren. Onze cliënt werd van de zomer enthousiast over deze behandeling. Doordat hij eerder in zijn leven een wat minder gezonde levensstijl had dan hij nu heeft, is in gezicht wat couperose ontstaan. En daar wilde hij direct wel vanaf.

Maar coagulatie vereist een wat lagere temperatuur van de buitenlucht, net als veel huidverbeteringsbehandelingen. Dit komt doordat de doorbloeding van de gezichtshuid bij warmte hoger is, waardoor de kans bestaat dat bijvoorbeeld gecoaguleerde adertjes weer open springen. Bij een temperatuur tussen de 6 en 22 graden is een mooi en blijvend resultaat veel reëler. En dat geldt bijvoorbeeld ook bij peelings. Met een peeling haal je de bovenlaag van de huid eraf, met andere woorden: je beschadigt haar. Die kwetsbare huid loopt bij mooi weer meer kans op verbranding. Vandaar dat dit in de koude tijden een meer populaire behandeling is.

Zo geven we in deze tijd het gezicht graag een extra dieptereiniging door de Bio Peeling. Een intensieve behandeling die je niet alleen afhelpt van beschadigingen en dode huidlagen, maar ook gif- en afvalstoffen uit de huid haalt. De sterke, gladde, stralende huid die daar onderuit komt, is niet alleen voor vrouwen een aanrader. Ook bij mannen heeft Bio Peeling een mooi effect. Weg grove poriën en vermoeide uitstraling. Ik word er altijd blij van als ik bij iemand weer een mooie huid zie verschijnen na deze peeling, die met een beschermende crème de wintertijd weer doorkomt.

En wat het hele jaar door kan? Een heerlijke bindweefselmassage is natuurlijk altijd goed. Daarmee gaan we de diepte in, de diepere lagen onder het oppervlak worden stevig geraakt. Huidverbetering van binnenuit, zeg maar. Doordat we daarmee de buitenste lagen onaangetast laten, heeft het weer er ook geen effect op. Maar ook dit is een behandeling die heerlijk kan zijn in de winter. Het is toch de tijd om wat meer bij onszelf te zijn, een beetje naar binnen te kruipen. Met een weldadig verzorgde huid die er weer een tijdje tegenaan kan, voel je je comfortabel en beschermd.

“Nou, die bindweefselmassage wil ik de volgende keer wel”, zegt mijn cliënt. Door de coagulatie is zijn gezicht straks klaar voor de feestdagen. Hij kan lekker naar huis om na te genieten van de behandeling. Op de bank, met een kopje thee en misschien ook wel een warm dekentje. De wintertijd, die is goed te doen met de juiste aanpak.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon