Stralend en ontspannen

Niets fijner dan lekker comfortabel de komende feestdagen beleven. Daar kan ik echt al naar uitkijken. Hoewel het er van te voren wel op lijkt alsof mensen op vakantie gaan, als je ziet welke indrukwekkende checklist ze eerst willen afwerken. Niet alleen moeten alle inkopen in huis zijn. De cadeautjes hebben ze nog graag op tijd onder de Kerstboom en de kapper draait overuren voor alle feestelijke coupes. Alles moet klaar voordat we de Kerstnacht ingaan en op 31 december omkijken naar wat er gebeurd is. Ik krijg wel eens het gevoel alsof mensen denken dat er geen nieuw jaar meer komt. Terwijl we na de Jaarwisseling toch echt weer een nieuwe tijd ingaan.

Tegenover al die drukte staat de geringere behoefte aan perfectie dan de voorgaande jaren. Ontspannen zijn en het fijn hebben met elkaar zijn de trend die ik steeds meer zie groeien. Nog steeds wil iedereen er goed uitzien in de decembermaand en dat merken we natuurlijk in Elina’s Salon. Het is fijn om onze bezoekers met wat kortere behandelingen dan in de andere maanden van het jaar, toch het comfort te geven waaraan ze juist nu zo’n behoefte hebben. “Je zult wel moe zijn na al die drukte en blij zijn dat je aan het einde van de maand vrij hebt”, zei een cliënt. Ik was blij dat ik haar kon uitleggen dat ik zelf juist heerlijk vindt om de mensen die komen net wat meer te verwennen en ze even uit de drukte van alle dag te halen.

Met een korte gezichtsbehandeling bijvoorbeeld, een oppepper voor de gestreste huid met een stralend effect. Na een reiniging behandel ik dan de huid met een activator. Een verstevigend masker combineer ik daarna met cupping. Na een prettige dagverzorging kan ik dan ook nog een lichte make-up aanbrengen. Helemaal klaar om ontspannen de feestelijkheden te beginnen.

Zelf vind ik het fijn om met een frisse blik deze tijd te bekijken. De fijne lijntjes om de ogen vervagen met een oogbehandeling is daarvoor een goede basis. Het valt me op dat mensen daar zelf niet snel aan denken, terwijl je oogopslag zo belangrijk is. Als je ogen er ontspannen uitzien, maak je meteen een andere indruk. Ik raad mensen daarom ook wel eens aan: “Probeer maar een keer iets nieuws en laat je verrassen door het effect.” Iets minder goede eetgewoonten en iets meer slaapgebrek dan normaal zie je zo minder snel terug aan je ogen.

Voor mijzelf blijft het in deze drukke tijden een must om voor een goede wenkbrauwstyling te gaan. Ook als ik geen make-up op heb en lekker thuis op de bank zit, heb ik daarmee het gevoel dat ik er goed uitzie. Daarom ben ik ook zo blij met de nieuwste aanwinst in Elina’s Salon: de wimperlifting door Dinie. Met bewondering kan ik kijken naar het effect van deze hele nieuwe techniek. Haartje voor haartje wordt bewerkt en toch blijven de wimpers licht en natuurlijk aanvoelen. Wat het doet voor je ogen is geweldig, ze lijken er tot wel 12 weken lang groter en sprekender door. Juist in deze tijd van het jaar een aanrader, want we zijn al moe genoeg in deze donkere dagen.

Dus hangt je foute Kersttrui al klaar? Of je nieuwste Kerstjurkje? Maak je verder niet te druk en bedenk dat je op een eenvoudige manier de fijnste ontspannen feestdagen kunt hebben.

Winnaar Beauty Award 2022 | Winnaar Schoonheidsspecialiste van het jaar regio Noord | Elinassalon